Angorakaninerna som ger ull till varma sköna vantar, sockar, halsdukar och mössor får du veta mer om på deras egen sida.

Tovade sulor   en verklig bästsäljare som alltid håller fötterna torra och varma även om stövlarna skulle råka läcka!

NYHET!

Handdukar Handvävda i 100% lin. finns med gul, grön eller blå rand eller helvita.

 

Nu är det höst

och arbetslusten är på topp. Nu skall det tillverkas en massa nya härliga alster till alla höst- och julmarknader. Full fart i verkstan alltså!

jag deltar i:

Midvinterfest

på Bohusläns museum i Uddevalla

26 nov-8 jan


 Julmarknad

i Tossene Bygdegård

20 november


 Julmarknad

i Bärfendals bygdegård

3 december


 Julmarknad

i Kville Bygdegård

Söndag 11 december

klockan 12-16


 

Julmarknad 

på KKV Gerlesborg

Lördag 17 december

Många av mina alster finns i butiken på Bohusläns museum  i Uddevalla!

Och numera även i

Widéngården

gårdsbutik i Kville

Kvillevägen 1 45743 Fjällbacka tel 0706 247112

Öppet

tisdag-torsdag 13-17

fredag 13-19

lördag 11-14


 Och när sommarens utställningsperiod närmar sig så kommer listan med platser och tider att visas här förstås! Då kan du pricka in dina mysiga hanterksutflykter. Hoppas du ser fram emot det lika mycket som jag gör....

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till mig och mina hundar och angorakaniner.

Du är den [counter]-e här hos mig!

 

Trevligt att du tittar in! Jag vill gärna visa dig mina hantverksprodukter och berätta lite om hur de kommer till. Det är också roligt om du vill se bildspelet  med kaninerna och titta in hos mig och mina två busiga bostonterriers. 

Jag klipper kaninerna och spinner garn av ullen. Sedan stickar och virkar jag varma sjalar och vantar. Ibland färgar jag ullen men för det mesta är den naturell. Jag är ofta ute på hantverksmarknader för att sälja mina alster och träffa människor med samma intresse för teknik och tradition. På dessa marknader sitter jag ibland och spinner ullen från mina kaniner.

Lin är också ett material som jag tycker om att arbeta med och jag är medlem i föreningen Bohuslin. Av lingarn stickar jag bland annat muddar, halsdukar och praktiska disktrasor. 

Jag tillverkar också askeborstar och kransar av björnmossa och andra små ting av material som jag hittar i skog och mark på mina hundpromenader.

Förutom att arbeta med hantverk och kaniner tycker jag väldigt mycket om att vara med mina hundar och odla pelargonior. Jag besöker också gärna pelargonutställningar där man alltid hittar nya spännande plantor och kan byta tankar och små skott med andra entusiaster. Mitt stora fritidsnöje är släktforskning.

De flesta av mina alster är, som du kan se, märkta med nummer och pris. Färgerna är kanske inte alltid så bra men jag skickar gärna garnprover om du vill. Skriv i gästboken eller skicka meddelande på kontaktsidan. Du är givetvis också välkommen att ringa till mig! 

 

Titta gärna in hos mig och mina hundar och kaniner Hälsningar Solveig